2013. október 12., szombat

Zsalufestés, takarítás

Elterveztük, hogy ma mennyi mindent meg fogunk csinálni a házban és a ház körül egyaránt. Sajnos az idő nagyon gyorsan szalad, amikor itthon vagyunk, így egy napba nem tudtunk mindent bezsúfolni... A nap egyik főtevékenyége a zsalufestés volt: ezt Fic csinálta. Eközben én takarítottam az új járólapokat, mert végre vége a burkolásnak! :)
Lássuk a munkafolyamatokat lépésről lépésre. Szokásos diópácunkkal lefestettük a zsalukat, majd jöhetett az aprólékos rész: a tulipán festése!


Tulipán festés indul!

Pirossal a virág :)
Kapott még egy réteg diópácot
Közben a vasalatok is le lettek fújva feketére, de ma nem volt idő összeszerelni, így a végleges eredményt talán holnap tudjuk prezentálni ;)


Konyha, végre járólapozva!!

És az első szoba
Az elmúlt hetekben az állatokról nem adtunk hírt, pedig zajlik az élet! A hét elején bővült baromfiudvarunk lakóinak a száma: kaptunk 3 fehér kis brahma csibét. Szegények nincsenek könnyű helyzetben, Jancsi kakas és a háreme nem fogadták őket túl barátságosan, de szerencsére kárt sem tettek senkiben. Egyszerűen két klán van: a feketék és a fehérek :)   


Az új csibéink
 A rackák változatlanul jó fejek, mostanában ha tehetjük kiengedjük őket a hátsó udvarba legelni, egyenlőre felügyelettel! :) Kökényről nem sikerült jó képet készíteni, Bodzáról annál inkább ;)

Bodza :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése