2013. október 31., csütörtök

Fehéredik a kemence, megérkezett a függönyünk!

Ismét eltelt több, mint egy hét mióta naplóztuk az eseményeket. Pedig olyan sok minden történt! Kezdem a leglátványosabbal: az elmúlt hétvégén végre lemeszeltük a kis búbost, úgy gondoltuk már eleget száradt! :) Nagyon szép lett és, ahogy kőműves segítőnk erdélyi Dani bácsi megjegyezte: "Végül piros, fehér, zöld lett: igazán szép."
További jó hír, hogy egy kedves barátunk jóvoltából elkészülhettek az első szoba ablakaira a függönyök!! A kertben is van még bőven tennivaló, a dió már szerencsére lehullott, most a zöldséges rendbetétele van soron: a paradicsomokat elkezdtük kihúzogatni (bár még rengeteg koktélunk van) a juhok nagy örömmel csupaszítják le a töveket, a sárgarépa kiszedése is folyamatban, ebből lehet kicsit túlzásba vittük a vetést... Az ősz és a gyümölcsei is gyönyörűek: gyűjtöttünk csipkebogyót és kökényt teának, na és a birssajt sem maradhatott el, ami egy félnapi programot jelentett :)


Gyönyörű szép fehér lett a kis búbos: piros, fehér, zöld...
 
Ablakok immár függönyökkel :)

Közelebbről: fekete-fehérben

Sárgarépa halom: ez az idei termésünk 1/3-a...

Csipke és kökény


Csipke ajtódíszünk :)
 Tyúk ügyben most változások vannak: korábban hozzászoktunk a napi 4 tojáshoz a négy tyúktól, az utóbbi napokban azonban sztrájkolnak: volt olyan nap, hogy 1 tojásunk sem volt, de kiderült ez normális ők is készülnek a télre. Ma újra 3-at kaptunk:). A tojások viszont szép sárgák, legutóbb házi metélt tészta készült belőle!


Házi metélt :)

Birskörték

1 megjegyzés:

  1. Ennyi murok?..és a kemence milyen csodaszép lett..és szerintem biztos zala vagy vas megyében vagytok mert ott van ilyen kályha mint a konyhátokban..:)(Márta Alice)

    VálaszTörlés