2019. október 11., péntek

Elkészült a kiskapunk

Bokros teendőink közepette csak az tűnt fel, hogy ismét hullanak  a falevelek :) Sok minden történt idén nyáron is, bár a házzal nem úgy haladtunk, ahogy terveztük, de legnagyobb része most nem rajtunk múlik, talán éppen ezért :P

Újdonság volt a kertben ez évben a mini mákültetvényünk, amiért teljesen odavoltunk már a virágzástól kezdve, mert a csodálatos mályvaszínű virágokkal nem lehet betelni, aztán meg a különböző méretű gubók...és a legvégén a várva várt mákszemek :) Sikerült vegyszermentesen a saját évi mákigényünket fedezni ezzel :)

Mákvirág :)

Mákgubók


Szépek lettek a tökfélék, a háromszínű cukkinink még mindig terem. Kápia paprika is nagyon bőséges lett az idén, viszont a paradicsommal voltak problémák, de a koktél kárpótolt. Két kis gyümölcsfánk hozott először termést ebben a szezonban, a két várva várt nagy kedvenc: sárgabarack (csodás lett) és a birsalma :)

Cukkini mix
Gigantikus lopótökök

Dísztökök
Frissen a kertből :)
A roskadozó almafa (tavaly nem így nézett ki...)
És a fiatal birsalmafa


Férjuram tovább bővíti ismereteit, részt vett nyáron egy építőtáborban, ahol vakolathímzésekről tanulhattak, egy nagyon érdekes művészet, ami sajnos elfeledőben van, pedig nagyon sok háttértudás szükséges hozzá, mert minden forma, minta jelentéssel bír, nem mindegy mi hova kerül, stb...

Készül a vakolathím
Vakolathímzés


És így őszre elkészülhetett a kiskapunk, mindig fáj a szívem, ha egy régiséget lecserélünk, de igyekeztünk itt is az eredeti alapján újat készíttetni. Úgy gondoljuk jól sikerült :)

A régi kisajtó

És az új

Kiskapu

És persze az állatudvar:) Idén is lettek kiscsibék, kettőt nekünk kellett nevelgetni, ők még élvezik az első udvar előnyeit!

Kendermagos kispipék

Hátsó udvar életképei :)


4 megjegyzés:

  1. Tetszik az alapossagtok. Nagyon "étvágygerjesztő" fotókat hoztàl.

    VálaszTörlés
  2. Szia
    Érdekelne a vakolathímzéssel kapcsolatos infó. Szeretnék én is e téren többet tanulni. Írnál róla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, talán van egy ezzel kapcsolatos könyv, aminek nem tudom a címét... (még nekünk sincs meg), illetve az építőtáborok figyelését javasolnám, kevesen foglalkoznak vele már sajnos. Férjem tanult pár mintát, de ez nagyon kis töredéke ennek a művészetnek.

      Törlés