2019. április 11., csütörtök

Tavaszi munkálatok :)



A korán beköszöntött jó időnek hála nagy munkálatokba kezdhettünk már kora tavasszal! A tél után mindig nagyon üdítően hatnak ránk az első szabadtéri munkák, a veteményezés elkezdése, gyümölcsfák metszése és a megannyi frissítő teendő a ház körül és a kertben. Egy szóval nagy öröm nekünk a tavasz évről-évre!

Idén végre elhatároztuk magunkat, hogy ha törik, ha szakad végre elkészül a "kedves" szomszédunk felőli kerítés. Évek óta húzódik a dolog, ami hosszú történet...De pár szóban megörökítem, nehogy elfelejtsük :D Anno lebontottuk a régi drótkerítést, mivel az oszlopok már nagyon el voltak rohadva és a háló is a legtöbb helyen megadta magát. Szorgalmas Férjuram gondolta, hogy ezt is majd ő megcsinálja, oszlopokat lerakja a régi helyére és hipp-hopp meglesz...Na igen, ekkor jöttek a szomszédból, hogy nem jó helyen van a kerítés..."átlógunk hozzájuk", persze mindezt miután kézi oszlopfúróval kifúrtuk, mélyítettük az oszlopok helyét :P. Majd jött a földmérő (persze minden a helyén volt), majd tél lett, halasztottuk a projektek, rákövető évben azzal jöttek, hogy nem is igazi földmérő volt (amit persze mi fizettünk...), jobb dolgunk lévén ismét halasztottuk a dolgot.
Végül idén megkértünk egy fiatal kertész vállalkozót (akit ismerősünk javasolt), hogy adjon árajánlatot, mivel egész korrekt volt, úgy döntöttünk most, vagy soha :D Szóltunk a szomszédnak, hogy jöjjön ellenőrizni, nehogy 1cm-rel is elcsússzon az oszlop, kerítés építő srácot  az oszlopok lerakásáig non-stop szóval tartotta kb 2-3 napon keresztül, de végül elégedett volt ő is az eredménnyel...az oszlopok pedig úgy lettek lerakva, hogy nem a közepe a telekhatár, hanem a háló, tehát az oszlop teljes terjedelmében a mi telkünkön van :)) Egyébként egy 50 méteres szakaszról volt szó a 4000nm-en belül :))
Lényeg, hogy a kerítés segítséggel, de elkészült!!!

Eközben gazduram sem tétlenkedett, újra lett deszkázva a juhok, kecskék karámja, miután az oszlopokat megerősítettük. A régi fakerítés is új lett, a kiskapunk, valamint a hátsó kertkapu is. Ezek mind-mind a szorgalmas Férjuram munkái :) Pihenésképp csinált nekem egy kis kert padot az öreg diófa alá, amire már régóta vágytam, tavasszal valami csodálatos ott megpihenni!! Virágzó gyümölcsfák, zümmögő méhecskék...


Készül a kerítés

Ilyen szép lett

És készül a karám is
Ilyen volt...

Fa kiskapu

Újrahasznosított fából ;)

Helyére került a kiskapu

Tadaaam!!

Új kerítés, kis ablakkal, hogy rá tudjunk nézni a patásokra, anélkül, hogy kimenjünk hátra <3
Rusztikus kerti pad :))

És Csili, aki már lassan kész felnőtt macsek 
Karámunk hátsó kaput is kapott, hogy könnyebb legyen a széna hordás :)



2 megjegyzés: