2020. január 30., csütörtök

A jól megérdemelt külső ráncfelvarrás

Végre eljuthattuk oda is, hogy szeretett kis parasztházunk kívülről is megszépülhessen. Tavaly ősszel sor kerülhetett a homlokzat felújítására, valamint a kis és nagykapu cseréjére is!! :) Itt a "szakemberekre" voltunk hagyatkozva, sok várakozás, telefonálgatás után, de elkészültünk :))  (A maratoni egyezkedéseket a "rettenetesen kedves" szomszédunkkal már ne is említsük, az külön történet, vagy inkább regény lenne, de már ez is elmúlt szerencsére :D).

A munkákon nagyon sok részleteznivaló nincs, a korábbi vakolat tégláig le lett verve, majd hagyományos vakolást követően, mésszel lett szép fehérre festve. Fő szempontunk volt, hogy a térség régi építészeti jegyeit megőrizzük, mind a homlokzaton, mind a kapun. A kapuk tölgyfából vannak, és teljesen odáig vagyunk értük, mert csodaszépek lettek.

A tölgyfa kapu

Megújult homlokzat

Tulipános kapudísz

Munkálatok

Ha már a hagyományőrzésnél tartunk, már egy éve csak saját sütésű kovászos kenyeret fogyasztunk, hogy tökéletesítsem a tudást részt vehettem Kisapátiban a Búzalelke pékségnél Beával egy kenyérkészítő napon, ami nagyon-nagyon hasznos volt és finom :))

Tanulás a Búzalelkében

Azóta ilyen kovászos kenyeret tudok sütni :D

Férjuram és a rusztikus vágódeszkái, ha valakit érdekel, bármilyen rusztikus elképzelést megvalósít, természetesen tömör fából ;)

Gazdára talált egyik kiskakas (ismét túl szép volt ahhoz, hogy pörkölt legyen...)

A másik kiskakas, szintén gazdára talált :)



1 megjegyzés:

  1. Szeretem ahogy lassan, szépen haladtok. A kapu meseszép. Gratulálok, a házhoz is(homlokzat).

    VálaszTörlés