2012. július 25., szerda

Vízcsövek, alap, falak...

Pár napja nem jelentkeztünk, pedig a munka nem szünetelt, sőt! Robogunk. Talán még idén be tudunk költözni. Problémákból viszont nincs hiány, valami mindig hiányzik, vagy éppen nem jó, úgy ahogy meg lett csinálva és erre persze mindig utólag jövünk rá...
A lényeg, a lényeg, hogy megérkeztek múlt hét elején a vízszerelők és a csövek már a házban vannak!



Így ezt követően jöhetett a kőműves. Szakembert találni azonban nem volt egyszerű, szinte mindenki Ausztriában dolgozik, ha meg nem akkor őrült drága...de inkább az a jellemző, hogy senki nem ér rá...végül megtaláltuk Dani bácsit, az Erdélyből származó kőműves szakit, aki kora ellenére nagyon fürge. Hétvégén szülői segítségünk is volt, így kiástuk a hátsó szobát alapozás előtt, majd beszereztük a betonnak valót és indulhatott a buli, persze egész hétvégén esett, de a terv teljesült, bár vannak apró hiányosságok (amiket elég ha csak mi tudunk), de megvan az alap. Reméljük a beton alappal nem bolygatjuk fel nagyon öreg házunk életét.




Volt hétvége, nincs hétvége...1-2 szóból elillant. Hétfőn Kristóf a bácsival vízaknát betonozott, mivel az alapnak száradnia kellet, nem lehetett még elkezdeni a falazást. Azonban ami késik az nem múlik: ma elkezdődött a fürdő és a wc falazása. Szerencsére egész gördülékenyen haladt a munka, 80%-os készültségben vagyunk, így holnap befejeződhet. Ma az ajtókat is beszereztük, nemes egyszerűség: fenyő. Ennél nem kell szebb. Íme a falak:

Toilette

Fürdő
Már-már szokásossá vált, hogy a bejegyzések végén megemlítem a kertet is: ma leszedtem az első padlizsánunkat!!! Igazi tömör gyönyör :) Természetesen fotóval is illusztráljuk hamarosan...

1 megjegyzés:

  1. Nagy örömmel olvassuk blogotokat, mi még éppen a régi vidéki ház felújítás előtt állunk, tavasszal ugrunk neki, addig elkészülnek a tervek..
    Elkérhetnénk a "Dani bácsi" elérhetőségét, mert eddig kőművessel elég hadilábon állunk?!
    Az epoxhun (kukac) gmail.com email címen vagyunk elérhetők, előre is nagyon szépen köszönjük!
    Laci és Mónika

    VálaszTörlés