2014. augusztus 28., csütörtök

Tetőprojekt 2. rész

Szerencsére a vártnál gyorsabban haladnak az ácsok, így valószínűleg holnap be is fejeződhet a munka! :))

3.nap: elkészült az istálló feletti rész, valamint az első házrész udvar felőli oldalának a fóliázása és tetőlécezése is.






4.nap: Újabb fárasztó napon vagyunk túl, volt cserép leszedés, áthordás a szomszédból, közben kéményépítés, majd törmelék pucolás, stb-stb...Eközben elkészült egy részen a cserepezés is, illetve az egész ház fóliázása és lécezése megvan!!






Eközben a kertben öklömnyi barackok nőnek :)




2014. augusztus 26., kedd

Tetőcsere projekt beindult!

Hétfőn elkezdődött a nagy munka, megérkeztek az ácsok: a hátsó épülettel kezdtek, ami teljes cserére szorul, azaz új tetőszerkezetet kap.

1. nap: Ismét nagy fába vágtuk a fejszét :) A bontás kegyetlen volt, por, törmelék, rengeteg fa, por, por, törmelék, és így tovább. Azért kicsit sajnáltuk a régi szerkezetet, hiszen itt még szöget nem is használtak, minden csapolva volt, na és a vörösfenyő gerendák...Végül tegnap estére minden lekerült és a régi cserepek is egészben maradtak.

Még az eredeti gerendákkal

Volt tető, nincs tető...
 2. nap: Délután 5 körül még úgy tűnt a mesterek ma semmit nem haladtak, aztán a következő egy órában felkerültek a gerendák, így a szerkezet alapja a nap végére elkészült, a továbban pedig reménykedünk, hogy megússzuk (nagyobb) eső nélkül az elkövetkezendő 3-4 napot.

Az új tetőszerkezet

2014. augusztus 17., vasárnap

Kémények

Mozgalmasan telt a hétvége és valószínűleg hasonló lesz ez elkövetkező 3-4 is. Mivel tetőcserére készülünk, így gondoltuk a régi kémények újra rakására most van itt az idő, illetve készül a kazán új kéménye is. Sajnos Dani bácsi lábát törte, így új emberrel kényszerülünk dolgozni, nem volt könnyű :)

Falbontás a tárolóban

Kész is ;)

Nyári kéménye


És az aktuális kedvenceinkről néhány fotó:








János kakas a kerítésen: megfigyel erre is, arra is