2013. augusztus 29., csütörtök

Végre elkészült a vakolás!

A leghosszabb munkafolyamat ismét a vakolás, majd a simítás volt. Közel egy hétig tartott mire elkészülhetett a nappali és a konyha. Ezzel viszont a munkák koszos, poros, rombolós részeivel végre végeztünk! :)

A sütőkemence és takaréktűzhely vakolás után


Első szoba részlet a vakolás után
A felújítás mellett a konyhában is zajlik az élet, mivel sok a paradicsom :) Volt már befőzés, a koktélparadicsomok pedig folyamatosan aszalódnak (olívaolajban tesszük el a hidegebb hónapokra).


Aszalásra várva

2013. augusztus 23., péntek

Új ablakok

Így, hogy szabadságon vagyunk a héten a munka tényleg gőzerőkkel halad! Tegnap sikerült feltenni és beépíteni a mestergerendát a nappali és konyha közötti falon. Ma folytatódott a falazás és elkezdődtek az előkészületek a holnapi vakoláshoz. A nap meglepetése volt, hogy többszöri egyeztetés után bejelentkezett az ablakos és végre megérkeztek az új nyílászáróink, a régi műanyag ablakokat lecserélhettük, a különbség leírhatatlan! :)
És egy hír a baromfi udvarból, hogy már napi 4 tojást kapunk a 4 tyúkunktól ;)



Megérkeztek az új ablakok
 

A beépített mestergerenda
  


2013. augusztus 19., hétfő

Kemence projekt 2. nap

Ma folytatódott a kis búbos építése és a kemence váza majdnem el is készült! Igazán pofás lett:

Kemencénk építés közben

Kemencénk a nap végére :)

2013. augusztus 17., szombat

Elindult a kemence projekt

Végre ismét haladunk a munkával! Ma elkezdtük rakni a búboskemence alapját, továbbá a szoba és konyha közötti átjáró is "szellősebb" lett. Íme a mai nap végeredménye:

Kemencénk alapja

2013. augusztus 15., csütörtök

A mestergerenda

Amilyen gyorsan telnek a hetek, ebben a hónapban éppen olyan lassan haladunk a felújítással (védelmünkre szolgáljon a jól megérdemelt 1 hetes pihenés augusztus elején). A héten azonban újult erőkkel folytattuk a munkálatokat: a konyhában is kész a gerendázat csiszolása, illetve beépítésre kész a hatalmas mestergerenda, ami a konyha és nappali közötti falba kerül majd.
 
Gerenda csiszolása

Mestergerenda bepácolva


A szárazság a növényeinket is kissé megviselte, bár szerencsére így is bőséges termésünk van! Beindult a paradicsom dömping!


Piros koktél, sárga koktél, befőzni való, és mindenféle paradicsom :)